…seksenin üstünde filmde bir bütün coğrafyayı güldürmeyi başarmış Kemal Sunal, bir fotoğraf karesinde dünyaya gülmektedir.
Kemal Sunal
(11 Kasım 1944 – 3 Temmuz 2000)
Filmlerine “Şaban’lı filmler” denildi yıllarca… Herkes izledi o filmleri, öyle ki, kimi sahnelerindeki replikler ezberlendi. Hababam Sınıfı’ndan Tosun Paşa’ya, Zübük’ten Düttürü Dünya’ya yazlık sinemalardan televizyon ekranlarına uzanan bir kahkaha fırtınası ile geçti bu dünyadan. Ölümü de, bir film çekimine giderken oldu. Erken ayrıldı aramızdan.
Vikipedi’den bir alıntı: 12 Eylül öncesi dönemde yarım bıraktığı üniversiteyi Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden mezun olarak 1995 yılında bitirdi ve ardından yüksek lisans yaptı. Tamamlanmasından sonra Tv ve Sinemada Kemal Sunal Güldürüsü adıyla kitap olarak basılan yüksek lisans tezinde kendi filmlerinin sosyolojik incelemesini yaparak iktidarların sanat alanına yaptıkları ideolojik müdahaleyi irdeledi.
Kemal Sunal’a selam olsun!
Kemal Sunal deyince kelimeler yetersiz kalıyor… Öylesine gülmeyi ne kadar özlemişiz!
Siz yazın. Hep yazın lütfen. Sessiz bir hayranınız olarak, Türkiyede yaşamanızdan büyük mutluluk duyuyorum. Diğer yandan, sizinle arkadaş olanlar cidden şanslı… Saygı ve sevgiyle…
İktidarın sanat alanında yaptığı müdahaleyi destekleyen ya da görmezden gelen, kendini sanatçı diye niteleyen insanların yaşadığı bir ülke haline geldik…çok acı verici…
Onu saygıyla anıyoruz.
Aklıma "İyi insanlar iyi atlara binip gitti" dizesi geldi… Huzur içinde yatsın Kemal Sunal. Hayatımıza kattığı güzellikler için ne kadar teşekkür etsek azdır.
Kemal Abimizi sevmeyen var mıdır acaba ? Yazınızı okumadan evvel ofise geldiğim ilk an afyonumuz patlasın uyanalım diye Davaro filmini açtık … İzliyoruz … :))
Ruhu Şad Olsun
Sevgiler …
allah rahmet eylesin hala filimlerini severek beğenerek izliyorum. Bence bu ülkeye bir kemal sunal daha gelmez
Aynen, katılıyorum..
Senin Gibisi Gelmez Bir Daha! Kemal Sunal…
Allah rahmet eylesin
Ah keşke yenil gelen nesil onu tanıyabilseydi. Çok önemli bir kayıp
Elinize sağlık gerçekten, gökhan gündayın kitabının eserlerinden biri olmasına rağmen çok iyi takip edilen ve sunulan bir yayından değinmişsiniz. Bunun yanında akıllara Kemal Sunal Filmleri gibi gelse bile aslında bize yolun neresinde olduğumuzu kanıtlayacaktır 🙂