Chick Corea Akoustic Band: Round Midnight

Chick Corea Akoustic Band, benim için üstadın Return to Forever’dan sonra (hatta kimi parçalarda ondan öne geçebilir) en iyi grup çalışmalarından. Bu beğeninin üç eşit parçası var elbette; diğer parçalar da John Patitucci ve Dave Weckl‘a ait. Weckl’la Türkiye’ye geldiğinde tanışmış ve kısa süren söyleşi sonunda sadeliği, içtenliği ve yaptığı işe adanmışlığına hayran kalmıştım. Tekniğinden söz etmiyorum bile. Aynı şeyi Patitucci için de söylemeliyim tabii. 80’li yıllarda müzik dinleyişimi etkileyen isimlerden birdir bu olağandışı basçı. Üç usta bir araya gelince çıkan yapı etkileyici olmuştu. Bu etkileyici sonucun müthiş bir örneğini YouTube üstünden paylaşıyorum. Görüntü kalitesi çok yüksek değil ama bu parçaya değer. Her dönemimin vazgeçilmez Monk klasiği Round Midnight, Akoustic Band’in benzersiz yorumuyla geliyor. Girişteki enerjiye ve kısa bas solosunun kalıcı etkisine dikkat çekerim. İyi dinlemeler.

Önemli Not: Bu video linkteki Blue Note kaydında çalan davulcu Vinnie Colauita… (Bu bilgiyi veren Serdar Barçın’a da ayrıca teşekkür ederim.)

Yorumlar (4)

yekta baba, 5000. üyendim. bekledim ki hani bir hediye, bir armağan, bir röportaj, bir kitap, bir cd… şu an çok üzgünüm 🙁

kesinlikle katiliyorum,bu kayit ilk olarak kaset sonra cd ve su an LP olarak elimde var, cok ozel bir 3 lu, keske bir daha toparlanip calsalar ; diye , bazan ruyamda bile goruyorum.

serdar barçın

Aydoğan'a… GAliba teşekkür etmekten ötesini yapamayacağım. İçten bir teşekkür… Sevgilerimle…

Bu arada bir duzeltme yapayim, video linkte ki davulcu Vinnie Colauita , ama cd kayidinda Weckl caliyor.
Bu Blue Note N.Y. konseri de cok unludur:)) Vinnie bazi parcalarda sigara icer 🙂

serdar barçın

bir yorum bırakın