Basketbol

Siyah-beyaz, boydan çekilmiş bir fotoğraf. Beş kişiyiz, sıkıca sarılmışız birbirimize. Daha uzun olan iki kişi arkada, ben öndeki üçlünün ortasında, biraz fazlaca gülmüşüm. Üstümüzde beyaz atletler var, spor için özel olanlardan değil, bildiğin iç çamaşırı. Şortlarımız farklı renklerde. Spor ayakkabılarımız oldukça eski. Uzunlardan birininki hariç, markası belli olmayan, hatta biraz da yırtık pırtık ayakkabılar. İşin o kısmına hiç takılmadığımız yüzümüzden belli. Basketbol oynuyor olmak yetiyor bize.

Ankara Namık Kemal Ortaokulu’nda geçen yıllarımdan kalma bir fotoğraf. Okulun beton zeminli bahçesindeki paslı potaların arasında koşturup duruyoruz. Boyum kısa, belki biraz da bunun bilinci-ezikliğiyle her maçta deli gibi koşturuyorum, orada oraya zıplıyorum. Çelimsizliğimi ve kısalığımı, çalışkanlığımla görünmez kılabilirim diye düşünüyorum. Açıkçası, hayalimde büyük bir basketbolcu olmak yok; kitaplar, toptan daha önemli bir yer tutuyor hayatımda. Ama yine de, topun elime her değdiği an’ı seviyorum. Hele bir de o top çemberden içeri girerse.

Yıllar sonra, 5 Eylül 2010’da, İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda, 2010 FIBA Dünya Şampiyonası eleme turunda, Türkiye-Fransa maçını izlerken, topun peşinde deli gibi koşan ortaokul öğrencisi hallerimi düşündüm. Maçı 95-77 kazanıp, çeyrek finale çıktık. Şimdi sırada Slovenya maçı var.

Çeyrek finaller öncesinde, tam da aklıma anılar gelmişken Fil Uçuşu’na not düşmek istedim. Bir de, sıkı basketbol seyircilerinin yorumunu almak: Sizce finali hangi iki takım oynar?

Yorumlar (19)

çok iyi gitmemize rağmen slovenya engelinide zorla olsa aşıp ispanya'ya takılacağımızı düşünüyorum.
ispanya-dream team finalini bekliyorum. finale yürümek güzel olurdu ama ispanya ile karşılaşmak büyük şanssızlık.

Malumu söylemeyi ben üstleniyorum: gönül ister ki Türkiye – ABD

doğrudan yarı finale çıkacağımızı var sayarak : ispanya'yı yenersek (ki dün imkansız olmadığını gördük) turnuva ağacının bu kısmından biz çıkarız finale. diğer taraftan da amerika gelir gibi duruyor..

final maçına da gideceğinizi var sayarak : umarım salonda karşılaşırız da (sizi fazla sıkmadan) en azından halinizi hatrınızı sorabilirim..

iyi günler 🙂

Lİtvanya-Türkiye

Benim tahminim Amerika-Türkiye 🙂

bu milli takıma ABD finali yakışır.. Hele bir de yenersek dadından yinmez:)

Brezilya – Türkiye olsa ne güzel olur diye geçti bi an aklımdan…

Türkiye'nin yarı finalde İspanya'ya toslayacağını düşünüyorum. Umarım yanılırım. Tabelanın diğer tarafındansa Arjantin-ABD yarı finalinin ardından Arjantin'in geleceğini düşünüyorum. Sözün özü, 24 oyuncunun ana dilinin de İspanyolca olduğu bir final olacak gibi geliyor.

Gönlümden geçen finalse Arjantin-Türkiye elbette.

sırbistan vs abd gibi duruyor suan. ama bilemiyorum tabi şampiyona havası çok farklı bişey. türkiye vs abd gibi bi durumda çıkabilir, ispanya vs arjantin de

Öyle bir rüzgar var ki arkamızda korkarım araya bir dalgakıran girecek diye… Türkiye – ABD finalini düşünürken heyecanlanıyorum…

Tahminlerim: Yarı finaller Sırbistan- Türkiye ve Arjantin-ABD arasında geçer, ardından finalde ise Sırbistan- ABD'de ciddi bir olasılık ancak gönül Türkiye- ABD diyor. Selamlar…

görünüyor ki seyirci desteği ile cok sey başarabiliyoruz ,bu takım bu seyircinin önünde kaybetmek istemiyor.guard dan pivot a hepsi azıımlı oynuyorlar,biri düşerse bir diğeri elinden tutup kaldırıyor.İnanıyorum ki Slovenya yı yenecegiz ardından gelen İspanyollar bizi biraz zorlasada onlarıda gececegimizi umut ediyorum (her ne kadar bu rotasyonlarını yukseltmede olsalar bile ).Abd -Türkiye olucak.Biz bize yakısanı almıs olucagız.

Ben de oyumu ABD 'den yana kullanıyorum.

Türkiye-Amerika finali harika olur. Bu final olursa stadyumdaki maçı değil,oturup seyircilerin coşkusunu izlemeli. 🙂

sırbistan-türkiye finali olur gibi bir hissiyat içindeyim 🙂

kesinlikle türkiye – abd final heyecanını yaşamak istiyorummm =))

gönül türkiye-abd olsun ister ama sanki yarı finalden çıkmak zor gibi. zor ama imkansız değil tabi…

Fil Uçuşu yazarlarının hepsi neredeyse doğru tahmin etmiş Türkiye-ABD derkeni. Tebrikler gerçekten.

Meandshadows dedi ki;
Kesinlikle hakeden, iyi oynayan kazansın, doğrusu da bu, iyi oynayan kazanmalı, yenilen kaybetmeyi de bilmeli, kazanana saygı duymalı…

bir yorum bırakın