İşSanat’tan harika işler

İşSanat, geçen iki yılda yılların birikimini ve bilgisini büyük bir ustalıkla kültür-sanat için kullandı. Pandemi döneminde cesur kararlar alarak başladılar işe. Bu kararların başında da internet üstü ya da bilinen anlatımıyla dijital medyanın ulaşırlığın hacmini, sesini artırmak vardı. Bu süreçte kararlılıkla İşSanat YouTube hesabı için içerikler üretmeye başladılar. Burada da konfor alanını terk ederek farklı işler yapma cesaretini gösterdiler. Örneğin “Provadan İzle” başlığıyla paylaştıkları okuma tiyatrosu (bir oyunun okuma provası da diyebiliriz) büyük bir ilgi gördü. Hatta benzerleri yapıldı. Bunu bir taklit olarak değil, bir yol açma olarak görüyorum. İşSanat da kurum kültürüne uygun bir adım atarak yol açmış oldu. Aynı özeni ve kararlılığı podcast serilerinde de yaptılar.

Pandemi kuralları esnemeye başladığında da kapsayıcı, çoğulcu ve bence harika bir işe imza attılar. Bu da “yol açan”, benzerlerinin fitilini ateşleyen bir iş oldu: “İş Çıkışı Konserleri”

Bu konserler ilk anons edildiğinde pek sevinmiştim. İşSanat’ın önündeki geniş, yaşamın içinde ve ulaşımı kolay alanın bir kültür-sanat yapısına dönüşmesi uzun zamandır, sıradan bir izleyici olarak hayalimdi çünkü. Belli ki İşSanat ekibinin de böyle bir hayali varmış ki, pandemi sonrasının açılma, ferahlama, birlikte olma duygusunu bu alana taşıdılar. Üstelik ücretsiz etkinliklerle. Bence geçen yılın en akılda kalıcı kültür-sanat imzalarından biri oldu bu konser serisi. Her Cuma, iş çıkış saatinde, isteyenin yiyeceğini-içeceğini çantasına koyup gidebildiği, ücretsiz konserler. Hem de ne isimlerle…

Tam YouTube içeriklerini, başta Kahverengi Yol Panoları olmak üzere podcast serilerini ve Cuma İş Çıkışı konserlerini alkışlarken bir de “yazlık atak” geldi. Çarşamba Sahnesi ile İşSanat’ın yaratıcı içeriklerini Bodrum’a taşıdılar. Hem de Bodrum’un en nadide mekanlarından biri olan Zai’ye. (Eski dostum Derya Büyükkuşoğlu’nun İşSanat’ın yaratıcı katkısına kucak açmasını da ayrıca tebrik ederim) İşSanat-Zai iş birliği Bodrum’a çarşamba günleri ücretsiz etkinlikler götürdü. Burada da yine yılların deneyimi ve kurum kültürü öne çıktı. Kendi ürettikleri etkinlik formlarını sergilemeleri ayrıca alkışa değerdi. Arkeoloji sohbetlerinden konserlere, hikâye dinletilerinden okuma tiyatrolarına geniş bir yelpazede Bodrum’daki sanatseverlere ulaştı İşSanat. (İlgilisine not: Çarşamba Sahnesi etkinlikleri Eylül ortasına kadar devam edecek. Etkinlikler için İşSanat instagram hesabını takip edebilirsiniz)

İşSanat’ın son yıllarda mekân sınırlarını aşıp yeni alanlarda kültür-sanat etkinlikleri yapmasını çok değerli buluyorum. Bir yandan da çok daha geniş bir izleyici topluluğuna ulaşıyorlar, hem dijital ortamda hem de farklı mekanlarda. Bu kapsayıcı tavır eminim 2022-2023 sezonunda da sürecek, hatta artacaktır. İşSanat 2000 yılından bu yana üreten, 23.sezonuna merhaba demeye hazırlanan ve bu sezonda Cumhuriyetimizin 100.yılını da kutlayacak olan bir kurum. Kültür-sanatın önemli yapılarından biri. Daha da güçlü, daha da çoğulcu bir sezon öncesinde yapacaklarıyla hepimizi heyecanlandırıyor.

bir yorum bırakın